Wie ben ik..

Sinds 2014 werk ik als zelfstandig beeldend vaktherapeut. Waar ik behandeling biedt vanuit mijn eigen praktijk INBEELD. Dit doe ik met veel plezier, betrokkenheid en aandacht voor kinderen, jongeren en hun ouders als voor  volwassenen  die bij mij komen.

*

“Ik geloof in persoonlijke mogelijkheden”.

*

Naast dat ik beeldende therapeut ben. Ben ik ook moeder van twee prachtige zonen. In het verleden heb ik een ernstige ziekte meegemaakt wat nogal mijn leven op zijn kop heeft gezet. Tijdens mijn herstel ontdekte ik dat ik heel ver verwijdert was van mijn creatieve kant. Door beeldende therapie te gaan studeren, kwam ik weer in contact met mijn creatieve en oplossingsgerichte kant in mezelf.  Ik kwam in beweging en ging de mogelijkheden weer zien in mijn leven.

*

Dit is ook mijn uitgangspunt geworden voor het geven van therapie. Door samen met jou of je kind op zoek te gaan naar wat er mogelijk is. Wat past, wat kan nog wel, of niet meer, waar zal je afscheid van moeten nemen. Een ding weet ik wel dat het mij verrast heeft over wat er herstel soms nog wel mogelijk is en dat ik weer kon groeien! Het kijken naar persoonlijke mogelijkheden is een van mijn uitgangspunten geworden in therapie.

Lees meer over werkwijze

*

Als beeldend therapeut heb ik ervaring met:

Rouw en verlies verwerking, trauma behandeling en coaching. Gezinstherapie, beeldende schema therapie, emotie- en impulsregulatie. Loyaliteitsproblematiek, depressie, angststoornis, stress en spanningsregulatie.   Verslavingszorg, verstandelijke beperking, crisisopvang, mindfulness en dialectische gedragstherapie.

*

Methodieken die ik hanteer in de beeldende therapie zijn onder andere:
  • Analoge procesmodel (Smeijsters, 2008)
  • TBM (Tekenbewegingsmethode, 2011)
  • DGT (Dialectische gedragstherapie, Marsha Linehan 2002 )
  • ARVT (affect regulerende vaktherapie) 2017
  • Mentaliseren in vaktherapie (Marianne Verfaille) 2018
  • ETC ontwikkeling gerichte beeldende therapie interventies
  • Affect Fobie therapie
  • Laveren tussen Loyaliteiten (Nagy)
  • Een taal erbij van Marleen Diekman
  • Affect Fobie (AFT) en vaktherapie, RINO Amsterdam.

*

Mijn praktijk is aangesloten bij

*

Hierbij nog een interessante link van de website van beeldende vaktherapie met filmpjes en informatie om rustig na te lezen.

*

Vanessa Heuvelman
Inbeeld therapie Apeldoorn

Heb je interesse bel me dan gerust of stuur een mail voor een vrijblijvende afspraak

Vanessa Heuvelman, beeldend therapeut. INBEELD praktijk voor  beeldende therapie, Asselsestraat 152 7311EV Apeldoorn, 06 4181 7524, KVK 60068558,                      info@inbeeldtherapie.nl

Inbeeld praktijk voor beeldende therapie Apeldoorn