4 Misverstanden over therapie

4 Misverstanden over beeldende therapie:

1 Beeldende therapie is duur…

Het is maar hoe je het bekijkt. Ik vergelijk het vaak met dat je een klusjesman moet bellen om de thermostaat te laten repareren. Doe je dat niet, dan zit je in de kou of heb je het juist veel te warm…….De thermostaat laten repareren kost geld, maar levert je een aangename atmosfeer op. In therapie werkt het niet anders!  Door in therapie te gaan, repareer je  jouw eigen inwendige thermostaat. Je zal zien dat dit niet alleen een tijdelijk, maar life-time oplossing zal zijn.

2 Beeldende therapie is zweverig of alternatief……

Beeldende therapie geniet weinig bekendheid. Dat betekent niet dat het daarom geen goede behandeling is! Beeldende therapie wordt toegepast in veel klinieken, zorginstellingen en ziekenhuizen.

Bij de woorden beeldende therapie denk je misschien dat je iets bijzonders moet gaan maken, heel creatief moet zijn. Maar dat is het doel niet! Het gaat over jou: wat je moeilijk vindt om te uiten; wat pijn doet en je het liefst vermijdt, maar wel wil veranderen. Het verschil met verbale therapie is dat je niet alleen praat over je klachten maar er ook echt mee aan de slag gaat. Dat is ook de reden dat beeldende therapie vergoed wordt vanuit de zorgverzekeringen.

 3 Beeldende therapie is ENG…

In onze maatschappij zijn we geneigd om alleen naar de buitenkant van mensen te kijken . Hierbij leggen we onszelf verwachtingen op waarvan we denken dat deze zo moeten zijn. Naar jezelf kijken kan moeilijk, vreemd, schaamtevol en dus eng lijken. Omdat je het niet gewend bent. Of je bent bang dat ik je als therapeut veroordeel en in een hokje plaats. Maar als therapeut sta ik juist open voor jouw verhaal.

 4 Beeldende therapie kan mij niet veranderen of helpen…

Jezelf veranderen is een van de moeilijkste dingen in het leven, het vraagt energie, moed en bereidwilligheid om naar jezelf te willen kijken. Wat ontzettend knap van je is! In de therapie krijg je meer zicht op en inzicht in je eigen leven. Je ontdekt wat je zou willen gaan doen. Therapie helpt je ook om makkelijker te leren omgaan met situaties waar je niet direct invloed op kan uitoefenen. Een verloren dierbare, een ontslag of een verbroken relatie komt niet meer terug door therapie. Wel kan je leren het een plek te geven en verder te gaan.  En je hoeft dit niet alleen te doen!

Als je dit aandurft kan ik je verzekeren dat er heel veel te winnen is voor je. Therapie kost geld, maar is een investering in jezelf. Het hoeft niet lang te duren en vaak zal je op de korte termijn al een persoonlijk effect ervaren in je leven. Dus aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op om te kijken of beeldende therapie iets voor jou kan doen.

 Creatieve therapie Apeldoorn