Workshop Tekenbeweging Apeldoorn

IMG_4959

“Wat slapen is voor het lichaam, is rust voor de geest”

Onlangs heb ik een workshop Tekenbeweging mogen geven voor een hechte vriendinnen groep. Een van de dames gaf aan het einde van deze dag aan, dat het …“ een dag was met een gouden randje”. Een mooi compliment en voor mij een motivatie om hiermee door te gaan.

Wat houdt dit in: In de workshop gaan we aan het werk met verschillende opdrachten vanuit de tekenbewegingsmethode. Er wordt meestal staand gewerkt met een vel papier op de muur. Maar ook zitten is vanzelfsprekend mogelijk. Bij deze workshop maak ik gebruik van verschillende teken- en/of schildersmaterialen.

De oefeningen worden ingeleid met een aandachtsoefening. Het eerste deel is gebaseerd op oervormen: bogen, cirkels, spiraal, diagonaal, horizontale en verticale lijnen. De tweede oefening is gericht op de zintuigen. De laatste is een groepsoefening waarbij het gezamenlijk werken en verbinding maken voorop staan. Deze oefeningen zijn proces gericht en zorgen ervoor, dat het een ontspannende werking heeft op jou als persoon.

IMG_4975Voor wie: Voor Iedereen! Want een ieder kan wel een vorm of lijn op papier zetten wat deze workshop zeer toegankelijk maakt. Het is echt niet moeilijk of eng. En met name zeer geschikt voor mensen die in een groep op zoek willen gaan naar ontspanning. En…”even uit het denken wil komen en meer het voelen willen ervaren”. Want: “Wat je doet is goed”! Graag wil ik benadrukken dat deze workshop geen therapie is, maar een manier kan zijn om gezamenlijk iets prettigs te doen en je eens op een andere manier te ontspannen.

Begeleiding en mogelijkheden: De workshop, die ik als ervaren beeldend therapeute altijd zelf geef. Wordt gegeven in een ruimte met lege, liefst enigszins gladde wanden en tafels. Ik kan dit op locatie verzorgen, maar het kan ook bij mij thuis plaatsvinden.

Deze workshop Tekenbeweging is mogelijk vanaf 4/5 personen minimaal tot een maximum van 8 personen. Deze workshop kan zowel in een dag- of avonddeel alswel een gehele dag verzorgt worden. Ook kunt u deze workshop combineren met een lunch. Heeft u misschien andere ideeën of wensen, ik wil vanzelfsprekend daarin graag met u meedenken.

 

IMG_4983

Reactie vanuit een groep:  Wij hebben met 11 vrouwen deze workshop Tekenbeweging gedaan. De meeste van ons zijn middelbaar en wat ouder, maar met een eigentijdse visie. Wij kennen elkaar behoorlijk goed, maar waren toch wel een beetje gespannen. Met zijn allen zijn we van mening dat het een zeer geslaagde workshop is geweest en het beoogde doel van totale ontspanning zeer zeker is bereikt.

Deze workshop bestond uit 3 delen en vond plaats in een ruime omgeving. Wij zijn uiterst hartelijk ontvangen en omdat wij voor een hele dag hebben gekozen, kunnen wij alleen maar zeggen dat alles goed geregeld en verzorgd was. Vanessa geeft de workshop in een ontspannen sfeer, “Alles is goed” is haar motto!  Daarbij straalt ze rust uit en heeft een zeer prettige stem om naar te luisteren.

Op de dag hebben we 3 oefeningen gedaan en een heerlijke uitgebreide lunch gehad. Met name het laatste deel hebben wij als een totale verrassing ervaren. Onder het genot van een drankje en een hapje na afloop van deze workshop vonden hele mooie gesprekken plaats. Wij vinden deze workshop Tekenbeweging dan ook een echte aanrader. Wij wensen Vanessa dan ook heel veel succes met haar ontwikkeling van dit soort workshops.

Inbeeld praktijk voor beeldende therapie Apeldoorn

 

 

Voor meer informatie kan je contact met mij opnemen. Vanessa Heuvelman, beeldend therapeut.

Inbeeld Praktijk voor beeldende therapie, 0641817524. of mail naar  info@inbeeldtherapie.nl