Ervaringen van cliënten

Op deze pagina kan je de beschouwingen lezen en het werk zien van verschillende cliënten die een beeldende therapie behandeling hebben ondergaan bij Inbeeld  in Apeldoorn.


Mijn zorgende hart

Voor mij was het erg fijn om mijn gevoel/gedachten op beeld uit te werken. Het ging stromen en heeft van alles in beweging gezet. Dit had ik van te voren niet bedacht, maar het stroomde. De begeleiding daarbij vond ik fijn. Ik heb hierdoor veel over mijzelf geleerd. Dat ik creatief ben, gevoelig en zeker emoties heb. Mijzelf wegcijfer en mijn gezin voorop zet en hierdoor mijzelf uitput. Mijn aandachtpunten zijn tijd voor mijzelf nemen, mijn gevoel accepteren zonder een oordeel eraan te geven. Dit blijft zeker een proces waar ik nog aan kan werken, maar voor nu heb ik een hele goede basis en kan ik zelf verder. (Cliënte 35 jaar: periode sept 2018 – okt 2019)


Draaikolk van verdriet

De veranderingen ben ik duidelijk gaan merken doordat ik wist waar mijn emoties vandaan kwamen, ook wist ik waar ik zo sterk op reageerde en kan ik na een boos moment herkennen wat er is gebeurd en hoe ik er anders op kon reageren. Ik was daar door rustiger, omdat ik wist waar iets vandaan kwam. Ook doordat ik mezelf beter hebt leren kennen en nu de opleiding die ik volg. Ben ik mezelf meer gaan waarderen. Ik zie nu in dat ik ook wel trots op mezelf mag zijn en dat ook ik waardevol en speciaal ben. Als ik nu ergens mee zit of problemen heb durf ik naar iemand toe te stappen om te praten en om hulp te vragen, ook dat geeft rust. Rust dat ik er niet alleen voor sta. En er mensen zijn die mij echt willen helpen!! (Client 18 jr: periode jan 2017 – febr 2018)

Sinds de start van de behandeling zijn er zeker dingen veranderd. Ik ben me veel meer bewust van processen die in mij plaats vinden. De grote kluwen met dingen die ik moet verwerken is behoorlijk ontwart. Ik denk dat het rouwproces van het verlies van mijn ouders en met name van mijn moeder nog veel tijd zal vragen. Maar ik weet nu veel beter waarom ik soms zo onrustig ben. Dat ik weg wilde uit het nare gevoel van gemis.

Inbeeld therapie ervaring van client
Waar moet ik heen?

Ik zit vaak teveel in mijn hoofd. Door bezig te zijn met mijn handen kwam ik makkelijker bij mijn gevoel uit. Daardoor ben ik mij van meer dingen bewust geworden en kan ik ook in het dagelijks leven makkelijker bij mijn gevoel blijven en mijn gevoel uiten. ( Cliënte 55 jaar: periode sept 2016 – juli 2017)


Beklemmende relatie met ouder
Beklemmende relatie met ouder

Ik liep al een tijdje rond met de vraag of ik beeldende therapie iets voor mij zou zijn of niet. De stap heb ik genomen en heb er geen spijt van gehad. Al waren de opdrachten zeker niet allemaal even makkelijk voor mij en ook de onderwerpen soms zwaar, het heeft me wel een steeds beter beeld van mezelf gegeven. Ik vind je een fijn en prettig persoon Vanessa, je bent hartelijk, warm, luistert en geeft goede adviezen. Ik ben zeker niet openhartig naar andere mensen dat ik deze therapie volg. En zou niet aarzelen om jou naam aan te bevelen bij anderen, wanneer het ter sprake komt. Ik wil je enorm bedanken voor je hulp met de zoektocht naar mijzelf!( Cliënte 46 jaar: periode jan – juni 2016)

 

ik doos buitenkant

Ik doos binnenkant

 Ik merk dat ik positief ben geworden. Gewoon denk van ‘scheelt mij niks wat jullie allemaal van mij denken’ en dat ik alles wat ik hier geleerd heb meeneem in de toekomst, en dat als ik later iets moeilijks meemaak of zo dat ik hieraan terug denk en denk ‘dat heb ik toen geleerd en kan ik nu toepassen’. (Cliënte 14 jaar: periode oktober – maart 2016)


Mijn zoon (8 jaar) is in therapie geweest omdat hij een slecht zelfbeeld had en onzeker was. Zich moeilijk kon uiten en bij zijn emoties kon komen. Na 10 behandelingen is mijn zoon enorm vooruit gegaan. Heeft meer zelfvertrouwen en kan zijn emotie te baas. Hij kreeg alle ruimte tijdens de therapie.  Geduld, respect, veiligheid, warmte en ruimte. Is allemaal van toepassing bij Vanessa. Ik heb deze therapie als prettig ervaren en mijn zoon ook. Toen we na de laatste behandeling naar de auto liepen zei hij “mam wanneer mag ik weer?” Ik zei”  dit was de laatste keer jongen” Toen zei hij “aaaahhhh Emoji. (Een moeder van een client: periode april – juli 2015).

 

Vanessa Heuvelman bedankt voor de vele inzichten die je mij hebt gegeven om dingen uit het verleden te begrijpen en een plek te geven. Het missen van familie, werk, het proces van ziek zijn. Het terug komen in de maatschappij. Het heeft mij veel gebracht en ik durf een stapje verder te kijken in de toekomst. Hoop dat je veel mensen hierin verder mag ondersteunen. Bedankt! ( Cliënte: periode februari – maart 2015).

 

“Het is inmiddels alweer enkele weken geleden dat ik mijn therapie sessies bij jou afgesloten heb. Toch wil ik je nog even laten weten dat ik er echt baat bij gehad heb.

Ik nam met enige reserve contact met je op daar ik al vele soorten therapieën gevolgd had. Allemaal bij de reguliere GGZ hulpverlening, sommige individueel en andere in groepsverband. Soms met voelbaar resultaat, soms nagenoeg geen resultaat. Vandaar mijn scepsis toen ik me bij jouw praktijk aanmeldde. Nu de behandeling afgesloten is wil ik je toch graag laten weten dat ik er prettig op terugkijk.

Jouw frisse kijk op bepaalde problemen was echt verrassend  voor mij. Ik hoop dat nog meer mensen de weg naar jouw praktijk zullen vinden en wens je veel succes daarmee.  Dank voor je advies”. (Cliënte: periode maart – sept 2014).

 

Werkstukken van Cliënten:

Niet Blij beeldende therapie Apeldoorn
Emoties in beeld
cirkels Creatieve therapie Apeldoorn
Concentratie cirkels
kracht symbool therapie Apeldoorn
Symbool voor kracht
De weg Inbeeld therapie Apeldoorn
De weg

Inbeeld praktijk voor beeldende therapie Apeldoorn