Inbeeld praktijk voor Therapie

Mijn excuus dat de wedsite nog niet overzichtelijk is! 
We zijn er hard mee bezig. 
 
Beeldende vaktherapie in Apeldoorn.
 

 

voor het gezin, kind, jongere, ouders en volwassen.

Trauma-, rouw en verliesverwerking. Coaching 

Wat is beeldende therapie: 

Beeldende vaktherapie, voorheen ook wel creatieve therapie. Is een non verbale, ervaringsgerichte vorm van psychotherapie waarbij doen, ervaren en effect centraal staan in de therapie. Door niet alleen te gaan praten over waar je last van hebt of pijnlijk vind. Maar juist ook met beeldende materialen aan het werk te gaan. Zal er gedragsverandering bij jou of je kind gaan optreden. 

Iets creëren helpt jou om verder te komen en je weer te gaan ontwikkelen. Daarom wil ik ook meteen een vooroordeel wegnemen dat je voor beeldende therapie ook echt niet creatief te hoeft te zijn. Door juist beeldende materialen te gaan gebruiken zal je merken dat je makkelijker gaat uiten en in contact komt met je gevoel, gedachten en zicht krijgt op je eigen gedrag om jezelf. Praten over de ervaring mag, maar is geen must. In de therapie zal ik mijn best doen om jou en/of je kind te gaan begrijpen. Het vinden van woorden voor jou ervaring zullen dan vanzelf wel gaan komen. 

“1 beeld zegt meer dan 1000 woorden”

 

Voor wie: 

Beeldende vaktherapie is voor ieder die er moeite mee heeft zijn gevoelens te uiten en gedachten te verwoorden. Dat kan doordat je als kind of als persoon nog niet de woorden die bij gevoelens horen hebt geleerd of herkent. Of juist wel heel goed kan verwoorden, maar de gevoelens niet ervaart. Misschien omdat je heel sterk in je hoofd zit. Door de inzet van beeldende materialen wordt wat jij van binnen voelt, ervaart, herinnert op een veilige en hanteerbare manier weerspiegelt in het beeld. Het maakt jouw behandelingsproces concreet en tastbaar en maakt het inzichtelijk. Het zal jou gaan helpen bij ontdekken wat jij wil, wat je kan en hoe je ermee om wil gaan. Hierdoor zal je beter begrijpen wat er nu aan de hand is.